Lacul Trei Ape – locul unde se adună trei pâraie
rei-Ape_lapasturistic-5

Lacul Trei Ape – locul unde se adună trei pâraie

Lacul Trei Ape găzduiește pe malurile sale stațiunea TREI APE, stațiune climaterică turistică mică, de interes local, dar cu peisaje încă frumoase ce îți garantează bucuria sufletului. Se află la 37 de kilometri de Reșița, în comuna Brebu Nou, la 5 minute de Gărâna și la 10 kilometri de stațiunea Semenic. Față de Timișoara deplasarea cu mașina durează în medie 2 ore (dus).

Lacul Trei Ape, este un lac de acumulare, s-a format din trei pâraie Brebu, Grădiște și Semenic, care curg din munți, datorită construcției barajului 1971. Noi o considerăm potrivită și pentru familii ce au nevoie de o escapadă/excursie în timpul săptămânii (evităm, de obicei, aglomerațiile gălăgioase de weekend) pentru a se bucura de o drumeție pe munte combinată cu o plimbare pe lac. De vineri până duminică taxa de intrare în stațiune este 10 lei/zi. Accesul este de la ora 8:30-22:00. Liniștea lacului este brăzdată de sunetul ski jeturilor electrice spre curiozitatea copiilor.

Frecvente activități ce se pot desfășura:

  • ? plimbare cu barca, hidrobicicleta, scutere de apă, ski jet electric
  • ?️ șezlonguri pentru plajă pe ponton sau chiar pe iarbă la marginea lacului pe o pătură
  • ? nelipsitele poze mai ales cele selfie
  • ? drumeții montane pe Muntele Semenic și în zonă

Sperăm la mai bine…

Un minus al acestei stațiuni este spațiul de joacă pentru copii (din păcate cu bururieni/ mizerie/ stricăciuni și slab dotat).?Curtea este și ea neîngrijită, plină de praf și porțiuni unde cimentul/trotuarul s-a desprins. Câini care se plimbă în voie.?La restaurantul stațiunii nu se poate plăti cu cardul. Am fost și acum 4 ani (2016), situația a rămas la fel.

Activități de agrement pe lac, 2020
Priveliște spre Lacul Trei Ape
Priveliște de la terasă, 2020
Spre ponton și locul de plajă
Căsuțele de cazare, 2020
Priveliște de la terasă
Un popas la prieteni în Brebu Nou
Un popas la prieteni în Brebu Nou

Toamna prin pădurea de la Văliug și pe Lacul Gozna

Pe malul lacului Gozna la hotel Aquaris

Pe muntele Semenic în orice anotimp

DISCLAIMER: Informațiile și pozele prezentate aici sunt protejate de drepturile de autor. Se pot prelua maxim 500 de caractere, cu citarea și atribuirea sursei (link, tag, numele autorului etc). Preluarea și folosirea fără acordul autorului se supune rigorilor Legii 8 / 1996 privind drepturile de autor.

Lasă un răspuns