Parteneri

www.kindertrips.com

Noi suntem familia Kinder Trips, adică Noria, Miruna și Silviu. Scriem despre: călătorii cu copiii, ecoturism, slow travel, educație în natură, copilărie fără grabă, comunități și stiluri alternative de viață, joacă și creativitate, orașe prietenoase cu copiii. Considerăm călătoriile și timpul petrecut împreună în acest fel cele mai frumoase și mai educative cadouri pe care i le putem oferi micuței Noria.

Avem niște comunități bine dezvoltate pe Facebook și pe Instagram, așa că nu uita să ne urmărești conținutul promovat acolo. Vă așteptăm și pe grupul de Facebook EDUCAȚIE ÎN NATURĂ ȘI CĂLĂTORII CU COPII unde împărtășim din activitățile în natură și destinații de călătorie cu copilul!

www.rockclimbingjourney.com

Suntem o familie care iubește natura, escalada, călătoriile în tihnă cu copilul și cățelul (slow travel) și în general viața și copilăria trăite în tihnă, pentru a ne putea bucura de cât mai multe momente împreună și pentru a aprecia lucrurile mărunte, dar atât de prețioase. Am pornit pagina inițial pentru a împărtăși călătoriile noastre la cățărat în natură. Odată cu venirea pe lume a lui Alexandru, focusul nostru s-a schimbat și, în mod natural, profilul paginii a fost completat de alte tematici și a devenit mai complex. 

În momentul de față, puteți găsi în micul nostru jurnal de viață, pe lângă ieșiri în natură, escaladă și slow travel, recomandări de cărți, informații legate de educație în natură și importanța jocului în procesul de învățare al copiilor, activități în natură și inspirate de la natură, precum și frânturi din călătoria noastră de creștere împreună că familie. Haideți pe pagina noastră de Facebook Climbing the World – A family’s growing journey.

www.DescoperimRomania.ro

Proiectul nostru s-a născut din pasiunea pentru turism și mediul înconjurător, dar și din dragoste și respect pentru România, pentru această țară minunată cu potențial turistic foarte ridicat, oameni frumoși și natură deosebită.

Suntem un grup de tineri pasionați de turism, energici și doritori de a cunoaște România și frumusețile ei și dornici să le arătăm lumii, absolvenți de: Turism, Agroturism și Jurnalism. Pe site oferim posibilitatea descoperirii celor mai importante obiective turistice din țara noastră, atât obiective culturale și istorice cât și naturale. De asemenea, avem o secțiune special creată pentru unitățile de cazare, unde vă punem la dispoziție pensiuni, case de vacanță, cabane, hoteluri, moteluri, complexe turistice etc.

www.domeniilemurani.ro

Domeniile Murani reprezintă un centru de agrement situat în centrul localității Murani, la 22 de km de Timișoara, în una din puținele zone colinare ale județului Timiș. Proprietatea este străbătută de pârâul Ludabara, pe ea regăsindu-se un Conac cu o istorie frumoasă, datat din anul 1871. Un arboret cu specii diverse și deosebite (arin, molid, brad, mesteacăn, salcie creață, plângătoare sau dreaptă, salcâm ornamental, castan, ginkgo biloba, sequoia-cel mai mare exemplar din zona de vest țării), heleșteu, livadă, izvor cu apă potabilă.

Conacul este înălțat pe două nivele, fiind situat în centrul unui minunat parc dendrologic ce se întinde pe o suprafață de 5 hectare, unele specii de arbori reușind să se păstreze până în prezent. Centrul are și loc de joacă pentru copii Uța & Țoi, parc de aventură și o zonă numită Ferma cu povești, zona animalelor și păsărilor, unde cei mici se pot bucura de interacțiunea cu ele. Despre experiența noastră am scris aici!

La Popasul Cerbului*** este o cabană localizată pe Muntele Semenic, com. Văliug, jud. Caraș-Severin, în Banatul Montan. Este o locație superbă deoarece nu este doar o destinație, este o întreagă experiență! Departe de gălăgia orașului, de aglomerație și de tot stresul, haideți să vă reîncărcați cu energie pozitivă. Cabana dispune de 4 camere triple, 1 cameră dublă, 1 apartament 4 locuri. Restaurantul propriu are un meniu cu multe preparate culinare specifice ce îți vor oferi o experiență culinară de pomină! Iubitorii de animale de companie pot veni cu încredere, este o cabană pet friendly.

www.hotelcasadelarosa.ro

Casa de la Rosa *** este hotelul de care te îndrăgostești, încă de la prima vedere! Poziționat într-o zonă rezidențială liniștită, acesta oferă oaspeților săi o alternativă personalizată și complexă a conceptului de cazare. Dorim ca oaspetele să se simtă confortabil, să petreacă un sejur revigorant și memorabil, indiferent dacă este într-o călătorie de afaceri sau într-un city- break pentru descoperirea Timișoarei turistice.

Arhitectura hotelului îmbină perfect elementele premium de confort vintage cu cele din natură, regăsite atât în design-ul exterior (clădire, terasă, curte) cât și în cel interior (în spațiile comune, camere, săli de conferințe). Toate acestea contribuie la crearea unei atmosfere primitoare, inspiraționale și oferă un plus de culoare vizitei oaspeților.

www.pensiuneadanciu.ro

Pensiunea Danciu *** este un loc de suflet, din inima moților, creat special pentru voi, oaspeții noștri. Indiferent de anotimp, acest loc mirific este o oază de liniște și relaxare pentru toți cei care doresc să se desprindă de stresul cotidian și de zilele aglomerate din oraș. Situată în comuna Gârda de Sus, Jud. Alba, pe valea superioară a Arieșului Mare, la nord-vest de Câmpeni, pe DN 75, pensiunea Danciu este un loc perfect creat pentru o vacanță lipsită de griji.

Pensiunea are o curte interioară mare, cu loc de joacă amenajat pentru copii, pavilion acoperit, foișor cu grătar și loc special pentru foc de tabără. Tot în curtea interioară se află și restaurantul cu mâncare tradițională și decorațiuni specifice. Camerele sunt spațioase, cochete cu toate utilitățile incluse. Despre experiența noastră am scris aici!

www.vidradesus.ro

Pensiunea Vidra de Sus *** este o unitate agroturistică unde odihna, natura, liniștea, animalele, păsările, păstrăvii, mâncarea tradițională, fac parte din sejurul dumneavoastră. Este situată în comuna Vidra de Sus, județul Alba și este locul ideal de petrecere a unor momente de relaxare, într-un cadru natural feeric, completat de încărcătura istorică a meleagurilor și de vioiciunea moților. Locul de joacă pentru copii este foarte bine amenajat și oferă un motiv, în plus, de bucurie celor mici. Dispune de un număr de 7 camere, cu pat dublu și baie proprie. De curând au fost renovate toate camerele. Detalii pe pagina lor de Facebook! Despre experiența noastră am scris aici.

Pensiunea Dealul cu Melci*** este situată în satul Nemeși, com. Vidra, jud. Alba. Aproape de drumul județean, despărțită doar de râul Arieșul Mic. Numele pensiunii este inspirat de proximitatea rezervației naturale dealul cu melci, care provine din perioada cretacicului superior, cu o vechime de peste 60 milioane de ani. Pensiunea se poate închiria fie toată unui grup mare de oaspeți, fie individual pentru familii etc., cu gospodărie proprie.

Pensiunea este construită, în stil moțesc, cu acoperiș țuguiat, pe două etaje, spațiul de cazare fiind format din: 6 camere: 2 tip matrimonial și 4 apartamente cu scară interioară, cu baie proprie, dotate cu mobilier masiv din lemn. Curte mare în spatele pensiunii cu loc de joacă și butoaie din lemn pentru cazare. Despre experiența noastră am scris aici.