Domeniul Vidra de Sus – tărâm de poveste pe Valea Arieșului Mic
Pensiunea-Vidra-de-Sus_Apuseni_Tara-Motilor_lapasturistic-50

Domeniul Vidra de Sus – tărâm de poveste pe Valea Arieșului Mic

Domeniul Vidra de Sus este localizat în com. Vidra, Jud. Alba, chiar la drumul județean. Ruta noastră de vreo 3 ore jumate: autostradă Timișoara – Deva, apoi Brad – Câmpeni – Vidra.

Domeniul Vidra de Sus este un tărâm de poveste perfect integrat în mediul natural, plin de verde crud, flori, animale, păsări și aer curat. Toate acestea combinate cu ospitalitatea și dedicarea gazdelor, alături de izul rustic și tradițional, ne-au întâmpinat aici de-a lungul anilor. Sunt multe de văzut/simțit și experimentat, în această locație, amplasată pe Valea Arieșului Mic, ideală pentru familii cu copii.

Mai 2023, Freya 6 ani

Domeniul Vidra de Sus cuprinde: o pensiune agroturistică, restaurant, două terase, foișoare, 6 căsuțe tip A frame glamping, piscină cu apă încălzită, zonă cu animele și păsări, păstrăvărie, loc de joacă pentru copii. Articolul nostru face referire la toate cele 3 experiențe avute aici din Iulie 2019 – Mai 2023.

a) Pensiunea Vidra de Sus, 2019-2022

Tarifele de cazare încep de la 199 lei la camerele duble, triple și apartamente, decorate în stil rustic cu elemente moderne. De curând (2022), camerele au fost renovate, ca atare vă invităm să le admirați pe siteul lor www.vidradesus.ro!

În total sunt 22 de camere formate din: 𝟔 𝐜𝐚𝐦𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐮𝐛𝐥𝐞, 𝟐 𝐜𝐚𝐦𝐞𝐫𝐞 𝐭𝐫𝐢𝐩𝐥𝐞 și 𝟏 𝐚𝐩𝐚𝐫𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭.

Terasa nou construită (2021) este cireașa de pe tort, cu acel acoperiș din gazon. În curte mai este un foișor unde se poate mânca sau savura o cafea/ceai cu un ochi la joaca copilului din apropiere.

b) CĂSUȚELE de tip camping “A frame”

De data aceasta (Mai 2023) doream să vedem și noua investiție (proiect european) făcută prin construirea căsuțelor de tip A frame și a noului restaurant cu păstrăvărie proprie.

Sursă poză Facebook 2023

Sunt 6 căsuțe pentru cazare amplasate pe malul lacului. Într-o căsuță se pot caza 4 persoane liniștit.

Tarif: 880 lei/ noapte, pentru 4 pers., cu demipensiune inclusă – tarif: 700 lei/ noapte, pentru 2 pers. cu demipensiune inclusă. Contact: Tel: 0742 889 302 – Lia. Detalii pe pagina lor de Facebook.

Fiecare cabana /\ frame are capacitatea de 4 persoane, sus se află un dormitor generos cu un pat matrimonial de 180 cm, iar la parter se afla o canapea extensibilă cu saltea având sistem de somiera rabatabilă, de 160 cm, extrem de confortabilă. Toate căsuțele au baie proprie, terasă și camera de zi cu șemineu, smart TV, frigider, espressor.” Sursa informații aici!

c) RESTAURANT – construcție nouă, 2023

Specialitatea casei este păstrăvul proaspăt cu mămăligă și usturoi (din propria păstrăvărie), dar și alte produse gastronomice locale, inclusiv celebrele dezinfectante (afinata). Mâncarea este delicioasă și porția cam mare pentru mine ca femeie.

Îmi imaginez ce beatitudine de culori este toamna în acest tărâm de poveste, oferit de pădurea de foioase și conifere din împrejurimi! Merită experimentat!

d) PISCINA EXTERIOARĂ

Este o investiție recentă, 2023, piscina are apă încălzită.

e) Loc de joacă pentru copii

Locul de joacă pentru copii este mare, nou și din lemn masiv. În căsuța de pe lac te poți odihni și te încărca cu energia bună a naturii. Hamacul te îmbie la relaxare cu o carte în mână.

Căsuța de pe lac, 2020

Căsuța de pe lac este mirifică! Aici am savurat o cafea, admirat peștii, natura. Este decorată cu elemente rustice tradiționale. În prezent 2023, nu mai este.

f) Animalele și păsările

Animalele sunt foarte prietenoase dar trebuie avut grijă să nu fie agasate cu prea multă preocupare. ?Când ai copil devii mult mai atent la tot ce te înconjoară și inevitabil te întorci la natură, animale, păsări, pești. În acest mediu un copil poate experimenta ce înseamnă interacțiunea, grija și dragostea față de animale/natură. În iazul din spatele pensiunii se poate chiar pescui.

„Animalele şi copiii mici sunt oglinda naturii.” – Epicur

„Măreția și progresul moral al unei societăți nu pot fi judecate decât după modul în care își tratează animalele. – Mahatma Gandhi

„Mulți oameni vorbesc cu animalele, dar puțini sunt cei care și ascultă. Aici este problema” – A. A. Milne

Ce am vizitat și experimentat prin zonă:

  1. Pe urmele turismului identitar în Țara Moților
  2. Cascada Pișoaia și Dealul cu Melci – călătorie atemporală în orice anotimp
  3. La pas turistic pe Muntele Dragostei
  4. Popas spiritual la două biserici ortodoxe: 3 secole versus 1 deceniu
  5. Pensiunea Dealul cu Melci – ospitalitatea moților la ea acasă

DISCLAIMER: Informațiile și pozele prezentate aici sunt protejate de drepturile de autor. Se pot prelua maxim 500 de caractere, cu citarea și atribuirea sursei (link, tag, numele autorului etc). Preluarea și folosirea fără acordul autorului se supune rigorilor Legii 8 / 1996 privind drepturile de autor.

Lasă un răspuns