Pensiunea Vidra de Sus – tărâm de poveste pe Valea Arieșului Mic
Pensiunea-Vidra-de-Sus_Apuseni_Tara-Motilor_lapasturistic-36

Pensiunea Vidra de Sus – tărâm de poveste pe Valea Arieșului Mic

Pensiunea Vidra de Sus este localizată în com. Vidra, Jud. Alba, chiar la drumul județean. Ruta noastră de vreo 3 ore jumate: autostradă Timișoara – Deva, apoi Brad – Câmpeni – Vidra.

Această unitate de cazare agroturistică este un tărâm de poveste perfect integrat în mediul natural, plin de verde crud, flori, animale, păsări și aer curat. Toate acestea combinate cu ospitalitatea și dedicarea gazdelor, alături de izul rustic și tradițional, ne-au întâmpinat la Pensiunea Vidra de Sus. Sunt multe de văzut/simțit și experimentat, la această pensiune, amplasată pe Valea Arieșului Mic, ideală pentru familii cu copii. Vă ajutăm cu pozele să vă faceți o părere!

Tarifele de cazare încep de la 200 lei (includ MD) la camerele duble, triple și apartamente, decorate în stil rustic cu elemente moderne. De curând, camerele au fost renovate, ca atare vă invităm să le admirați pe pagina lor de Facebook.

Terasa nou construită este cireașa de pe tort, cu acel acoperiș din gazon. În curte mai este un foișor unde se poate mânca sau savura o cafea/ceai cu un ochi la joaca copilului din apropiere.

Terasa cu acoperiș de gazon, nou construită, vară 2020
La apus de soare de pe marginea lacului pensiunii (iazul cu pești), vara 2020

Bucătăria pensiunii

Specialitatea casei este păstrăvul proaspăt cu mămăligă și usturoi (din propria păstrăvărie), dar și alte produse gastronomice locale, inclusiv celebrele dezinfectante (afinata). Mâncarea este delicioasă și porția cam mare pentru mine ca femeie.

Îmi imaginez ce beatitudine de culori este toamna în acest tărâm de poveste, oferit de pădurea de foioase și conifere din împrejurimi! Merită experimentat! Pentru alte detalii legate de bar, restaurant și camere vizitați site-ul click aici.

Loc de joacă pentru copii

Locul de joacă pentru copii este mare, nou și din lemn masiv. În căsuța de pe lac te poți odihni și te încărca cu energia bună a naturii. Hamacul te îmbie la relaxare cu o carte în mână.

Iulie 2020

Căsuța de pe lac

Căsuța de pe lac este mirifică! Poți savura o cafea, citi o carte, admira peștii, natura. Este decorată cu elemente rustice tradiționale.

Animalele și păsările

Animalele sunt foarte prietenoase dar trebuie avut grijă să nu fie agasate cu prea multă preocupare. ?Când ai copil devii mult mai atent la tot ce te înconjoară și inevitabil te întorci la natură, animale, păsări, pești. În acest mediu un copil poate experimenta ce înseamnă interacțiunea, grija și dragostea față de animale/natură. În iazul din spatele pensiunii se poate chiar pescui.

„Animalele şi copiii mici sunt oglinda naturii.” – Epicur

„Măreția și progresul moral al unei societăți nu pot fi judecate decât după modul în care își tratează animalele. – Mahatma Gandhi

„Mulți oameni vorbesc cu animalele, dar puțini sunt cei care și ascultă. Aici este problema” – A. A. Milne

Abia așteptăm să revenim! Un loc de care nu te plictisești! Terapeutic!

Ce am vizitat și experimentat prin zonă:

  1. Pe urmele turismului identitar în Țara Moților
  2. Cascada Pișoaia și Dealul cu Melci – călătorie atemporală în orice anotimp
  3. La pas turistic pe Muntele Dragostei
  4. Popas spiritual la două biserici ortodoxe: 3 secole versus 1 deceniu
  5. Pensiunea Dealul cu Melci – ospitalitatea moților la ea acasă

DISCLAIMER: Informațiile și pozele prezentate aici sunt protejate de drepturile de autor. Se pot prelua maxim 500 de caractere, cu citarea și atribuirea sursei (link, tag, numele autorului etc). Preluarea și folosirea fără acordul autorului se supune rigorilor Legii 8 / 1996 privind drepturile de autor.

Lasă un răspuns