Pensiunea Dealul cu Melci – ospitalitatea moților la ea acasă

Pensiunea Dealul cu Melci – ospitalitatea moților la ea acasă

Pensiunea Dealul cu Melci este situată în satul Nemeși, com. Vidra, jud. Alba. Aproape de drumul județean, despărțită doar de râul Arieșul Mic.

Numele pensiunii este inspirat de proximitatea rezervației naturale dealul cu melci, care provine din perioada cretacicului superior, cu o vechime de peste 60 milioane de ani. Pensiunea se poate închiria fie toată unui grup mare de oaspeți, fie individual pentru familii etc., cu gospodărie proprie. Noi deși am fost cazați aici am luat micul dejun, prânz, cină la Pensiunea Vidra de Sus. Ne-a fost mai comod așa, eram prea preocupați cu drumețiile și joaca în natură, nu apucam să gătim.

Curte spate și loc de joacă, iulie 2020

Despre pensiune și gazde

?Suportul, disponibilitatea și ospitalitatea gazdei ? Claudia Pogan sunt la superlativ.

?Spațiul de cazare: 6 camere: 2 tip matrimonial și 4 apartamente cu scară interioară, cu baie proprie, dotate cu mobilier masiv din lemn.

?Bucătăria și sufrageria sunt utilate corespunzător.

?În curte este un spațiu cu grătar și masă unde se poate găti și mânca.

?Spațiu de relaxare atât pe leagănul din curte cât și pe terasă.

?Curte mare în spatele pensiunii cu loc de joacă și butoaie din lemn pentru cazare.

?Râul Arieșul Mic ce trece prin spatele curții oferă posibilitatea de a pescui ? și petrece momente de relaxare.

?Această pensiune este ideală în tot timpul anului. Nu o ratați toamna, când natura vă oferă cele mai faine culori!❄️ Iarna vi se poate organiza de ex. tăiatul porcului, primire colindători etc.

Specificul caselor moțești

Mai jos am prezentat diferite momente ale zilei la pensiune, aceasta fiind construită respectând forma țuguiată a acoperișului caselor moțești! Cum rar mai găsești la o pensiune din partea locului (idem Pensiunea Casa Iancului, Vidra de Sus).

Pentru o educație adecvată am găsit un articol elocvent despre casele tradiționale din Țara Moților, funcțiile și impactul lor asupra turismului scris de prof. Pleșa Adela și Prof. Boncuțiu Simona. Vrei să mai știi de unde vine numele de moți și țopi? Citește aici!

Luna ne veghează somnul lin al nopții!

Momente de momente

Admirând de la balcon ploaia rapidă de vară
Dimineața pe răcoare prin roua ierbii și ceața din văzduh
Sursă foto: Facebook Pensiunea Dealul cu Melci, 2020

CAZARE ÎN BUTOI, O EXPERIENȚĂ CU SENZAȚII TARI

În Munții Apuseni avem experiențe de relaxare în ciubărul cu apă, dar și de cazare în butoi de lemn! V-ați gândit vreodată să experimentați o cazare altfel? Să dormi într-un mare butoi din lemn!?

La Pensiunea Dealul cu Melci ai această oportunitate care te scoate din confortul tău! Sper ca în viitor să am și eu această experiență, anulată în acest an (2020) de Freya.

Cazare în butoi, vară 2020

Experiență cu senzații tari

Senzațiile create de lemnul care pocnește, „lucrează” îți vor pune mintea și imaginația la încercare. Auzi sunetul apei rece curgătoare, Arieșul Mic, aflat la aprox. 50 metri. Dacă plouă fiecare strop îl auzi așa cum trebuie. Adormi și te trezești cu păsările și mișcarea naturii (pădurii) de lângă tine.

Seara stai pe prispa butoiului și observi cerul înstelat. Dimineața stai și simți roua, aerul umed și pur de munte. Și alte experiențe la care poți fi tu cocreator sau inițiator (yoga, exerciții fizice etc.)! Ceaiul/ cafeaua/mâncarea ți le poți prepara în bucătăria pensiunii, care are toate facilitățile necesare.

Tariful de cazare: 80 lei/noapte. Disclaimer: acest tip de cazare în butoi se potrivește doar celor care cu adevărat deschiși la noi experiențe.

Sursă foto: Facebook Pensiunea Dealul cu Melci, 2020

Ce am mai vizitat și experimentat prin zonă:

  1. Cascada Pișoaia și Dealul cu Melci – călătorie atemporală în orice anotimp
  2. La pas turistic pe Muntele Dragostei
  3. Pe urmele turismului identitar în Țara Moților
  4. Popas spiritual la două biserici ortodoxe: 3 secole versus 1 deceniu
  5. Pensiunea Vidra de Sus – tărâm de poveste pe Valea Arieșului Mic

DISCLAIMER: Informațiile și pozele prezentate aici sunt protejate de drepturile de autor. Se pot prelua maxim 500 de caractere, cu citarea și atribuirea sursei (link, tag, numele autorului etc). Preluarea și folosirea fără acordul autorului se supune rigorilor Legii 8 / 1996 privind drepturile de autor.

Lasă un răspuns