Pensiunea Dealul cu Melci – ospitalitatea moților la ea acasă

Pensiunea Dealul cu Melci – ospitalitatea moților la ea acasă

Pensiunea Dealul cu Melci este situată în satul Nemeși, com. Vidra, jud. Alba. Aproape de drumul județean, despărțită doar de râul Arieșul Mic.

Numele pensiunii este inspirat de proximitatea rezervației naturale dealul cu melci, care provine din perioada cretacicului superior, cu o vechime de peste 60 milioane de ani. Pensiunea se poate închiria fie toată unui grup mare de oaspeți, fie individual pentru familii etc., cu gospodărie proprie (maxim 18 persoane, 2200 lei).

Noi deși am fost cazați aici (vară 2020) am luat micul dejun, prânz, cină la Pensiunea Vidra de Sus. Ne-a fost mai comod așa, eram prea preocupați cu drumețiile și joaca în natură, nu apucam să gătim.

Despre pensiune și gazde

?Suportul, disponibilitatea și ospitalitatea gazdei ? Claudia Pogan sunt la superlativ.

?Spațiul de cazare: Capacitatea maximă este de 25 persoane (4 apartamente, 3 camere cu pat matrimonial și o camera triplă). Apartamentele sunt cu scară interioară, cu baie proprie, dotate cu mobilier masiv din lemn.

?Bucătăria și sufrageria sunt utilate corespunzător.

?În curte este un spațiu cu grătar și masă unde se poate găti și mânca.

?Spațiu de relaxare atât pe leagănul din curte cât și pe terasă.

?Curte mare în spatele pensiunii cu loc de joacă și butoaie din lemn pentru cazare.

?Râul Arieșul Mic ce trece prin spatele curții oferă posibilitatea de a pescui ? și petrece momente de relaxare.

?Această pensiune este ideală în tot timpul anului. Nu o ratați toamna, când natura vă oferă cele mai faine culori!❄️ Iarna vi se poate organiza de ex. tăiatul porcului, primire colindători etc.

Cazare în cameră tip apartament

Am fost cazați în iulie 2020, în cameră tip apartament pentru 3 nopți, 2 adulți și 1 copil 3 ani și am plătit 540 lei, fără nicio masă! Rugăm verificarea tarifelor de cazare, actualizate, direct cu proprietarul pensiunii! Telefon: 0751147222, Pogan Claudia.

Specificul caselor moțești

Mai jos am prezentat diferite momente ale zilei la pensiune, aceasta fiind construită respectând forma țuguiată a acoperișului caselor moțești! Cum rar mai găsești la o pensiune din partea locului (idem Pensiunea Casa Iancului, Vidra de Sus).

Pentru o educație adecvată am găsit un articol elocvent despre casele tradiționale din Țara Moților, funcțiile și impactul lor asupra turismului scris de prof. Pleșa Adela și Prof. Boncuțiu Simona. Vrei să mai știi de unde vine numele de moți și țopi? Citește aici!

Momente de momente

Râul Arieșul Mic curge în apropierea curții din spate a pensiunii.

CAZARE ÎN BUTOI, O EXPERIENȚĂ CU SENZAȚII TARI

În Munții Apuseni avem experiențe de relaxare în ciubărul cu apă, dar și de cazare în butoi de lemn! V-ați gândit vreodată să experimentați o cazare altfel? Să dormi într-un mare butoi din lemn!?

La Pensiunea Dealul cu Melci ai această oportunitate care te scoate din confortul tău! Sper ca în viitor să am și eu această experiență, anulată în acest an (2020) de Freya.

Experiență cu senzații tari

Senzațiile create de lemnul care pocnește, „lucrează” îți vor pune mintea și imaginația la încercare. Auzi sunetul apei rece curgătoare, Arieșul Mic, aflat la aprox. 50 metri. Dacă plouă fiecare strop îl auzi așa cum trebuie. Adormi și te trezești cu păsările și mișcarea naturii (pădurii) de lângă tine.

Seara stai pe prispa butoiului și observi cerul înstelat. Dimineața stai și simți roua, aerul umed și pur de munte. Și alte experiențe la care poți fi tu cocreator sau inițiator (yoga, exerciții fizice etc.)! Ceaiul/ cafeaua/mâncarea ți le poți prepara în bucătăria pensiunii, care are toate facilitățile necesare.

Tariful de cazare: 80 lei/noapte (2020). Disclaimer: acest tip de cazare în butoi se potrivește doar celor care cu adevărat deschiși la noi experiențe. Rugăm verificarea tarifelor de cazare, actualizate, direct cu proprietarul pensiunii!

Ce am mai vizitat și experimentat prin zonă:

  1. Cascada Pișoaia și Dealul cu Melci – călătorie atemporală în orice anotimp
  2. La pas turistic pe Muntele Dragostei
  3. Pe urmele turismului identitar în Țara Moților
  4. Popas spiritual la două biserici ortodoxe: 3 secole versus 1 deceniu
  5. Pensiunea Vidra de Sus – tărâm de poveste pe Valea Arieșului Mic

DISCLAIMER: Informațiile și pozele prezentate aici sunt protejate de drepturile de autor. Se pot prelua maxim 500 de caractere, cu citarea și atribuirea sursei (link, tag, numele autorului etc). Preluarea și folosirea fără acordul autorului se supune rigorilor Legii 8 / 1996 privind drepturile de autor.

Lasă un răspuns