Toamna prin pădurea de la Văliug și  Lacul Gozna
Grindesti_Lacul-Gozna_lapasturistic-18-1.j

Toamna prin pădurea de la Văliug și Lacul Gozna

S-a instalat toamna prin pădurile de foioase și pe lângă lacul Gozna de la poalele muntelui Semenic din Banatul Montan (jud. Caraș-Severin). Pădurea de foioase își etalează culorile frunzelor ? , oferindu-ne un bun prilej pentru o plimbare într-o zi de weekend însorită. Durată traseu cu mașina: Timișoara – Reșița – Văliug-Crivaia – pensiune, în medie 2 ore (dus).

Reîntâlnire cu Lacul Gozna

Banatul Montan are multe bogății naturale/antropice, lacul Gozna fiind una dintre frumusețile antropice de excepție, datorită construirii barajului Gozna-Crivaia (finalizat în 1952). Mai mult, acesta este poziționat în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului.

Am avut ocazia să ne reîntâlnim cu lacul Gozna, într-un decor de toamnă epic. Apa acestuia era foarte scăzută, (se și observă diferența de nivel ușor), din cauza golirii barajului, a precipitațiilor reduse, ca atare am coborât cu emoții și entuziasm, în adâncimea lacului.

Peștișorul nostru Freya, nu se mai dădea dusă, mai ales că făcea concurs cu tata la aruncatul pietrelor în apă. Apropo de pietre/roci, am găsit unele chiar interesante, fapt ce reconfirmă bogăția solului munților noștri (lecția de petrologie geologie).

Despre barajul artificial și posibilitățile de agrement pe lacul Gozna au scris și prietenii noștri de la Descoperim RomâniaLacul Gozna – relaxare și contemplare.

Pe fundul lacului Gozna, toamna 2019
Jocul aruncatul pietrelor. Găsire de pietre
Lacul Gozna, toamna 2019
Lacul Gozna, toamna 2019, Grindești

PENSIUNEA GASTHAUS GRINDESHTI

Poziționată în com. Văliug, Jud Caraș-Severin, la poalele muntelui Semenic, mai exact lângă Lacul Gozna, pensiunea Gasthaus Grindeshti, cu design de inspirație austriac, am văzut-o prima dată în „Top 20 pensiuni de poveste„, pe locul 2, recomandate de Călător în bascheti din România în cele mai feerice zone montane, și ne-am hotărât să o cunoaștem. Nu am fost cazați aici, dar am mâncat cele mai bune clătite la terasa pensiunii alături de o priveliște epică.

Pensiunea Gasthaus Grindeshti

Drumul de 2 km până la ea se face exclusiv prin pădure, fiind un drum forestier accesibil. La restaurantul/terasa pensiunii poți fi servit chiar dacă nu ești cazat la acolo. Mâncarea este delicioasă! Centrul de agrement este constituit din piscină interioară (8 m) cu apa încălzită la 28-32 grade, sauna finlandeză cu terapie salină, loc de joacă pentru copii, spațiu exterior de tip gazon.

Bine de știut…

Strategia aferentă tarifului de cazare de 400 lei/noapte cameră dublă (8 camere) cred că ajută sigur la selecționarea discretă a oaspeților. Acesta include micul dejun, accesul la piscină, saună și facilitățile aferente.

Pontonul, ce are ieșire la golful lacului Gozna, dispune de șezlonguri simple și duble. Scăldatul vara în acest lac se face pe propria răspundere. Orice potențial client poate veni aici dacă sună în prealabil pentru verificare disponibilitate șezlonguri.

Delicioasele clătite
Priveliște din curte spre pontonul pensiunii și lacul Gozna
Pontonul, șezlongurile, piscina
Pensiunea Gasthaus Grindeshti

Pe dealurile ce înconjoară pensiunea Gasthaus Grindeshti se pot face drumeții și multe activități outdoor de explorare natură, relaxante și educative pentru copii, adaptate vârstei lor. Pădurea ce înconjoară pensiunea oferă oportunitatea de a face drumeții și activități de joacă cu copilul. Iar toamna culorile pădurii de fag, frasin sunt la superlativ.

Lacul Trei Ape – locul unde se adună trei pâraie

Pe malul lacului Gozna la hotel Aquaris

Pe muntele Semenic în orice anotimp

DISCLAIMER: Informațiile și pozele prezentate aici sunt protejate de drepturile de autor. Se pot prelua maxim 500 de caractere, cu citarea și atribuirea sursei (link, tag, numele autorului etc). Preluarea și folosirea fără acordul autorului se supune rigorilor Legii 8 / 1996 privind drepturile de autor.

Lasă un răspuns