Popas spiritual la Mănăstirea Slatina Nera
Manastire-Nera_lapasturistic-4

Popas spiritual la Mănăstirea Slatina Nera

În proximitatea localităților Sasca Română și Sasca Montană se află și mănăstirea Nera. Numită de mine și „mănăstirea sănătății” de aici pleci și cu desaga, sufletului dar și a trupului, plină. Aceasta este amplasată pe un platou frumos (încadrată de pădurea Munților Locvei), la care ajungi pe drumul forestier de 2 km de-a lungul râului Nera, drum pe care îl străbați în 7-10 minute din Sasca Montană. Acum 2 ani am mai fost aici la o slujbă de sfințirea a două paraclise închinate Sfinților Români și a Sfântului Siluan Anthonitul.

Freya la 3 ani revenind la Mănăstirea Nera, 2020

Magazinul și laboratorul Nera Plant

Pentru cei care nu o cunosc, aici este și un laborator (din 2009) unde maicile „manufacturează cu suflet” produse naturale din culturile proprii de plante, crescute și îngrijite de ele. Totul a plecat de la inițiativa renumitului dr Pavel Chirilă, specialist în tratamente naturiste și promotor al conceptului de medicină creștină. Magazinul lor se numește Nera Plant. Noi folosim, mai ales ceaiuri, și suntem tare mulțumiți. Inclusiv pentru alergia mea la ambrozie am găsit o tinctură. Site magazin aici.

  • Produse alimentare;
  • Suplimente alimentare;
  • Cosmetice;
  • Uleiuri medicinale aromate.

Clinica Nera

Un alt proiect de amploare pe care îl încurajează Mănăstirea Nera este ridicarea Clinicii Nera, prin strădania d-lui Dr. Pavel Chirilă – prima clinică de recuperare oncologică din România care se va îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer aflați în stadiul de debut al bolii, mai precis, la aflarea diagnosticului, și care va încorpora un centru de cercetări. Proiectul Nera este un proiect al Fundaţiei „Sfânta Irina”. După cum vedeți, în pozele din magazinul lor, mare parte din produse sunt ambalate în sticle/borcane negre pe care noi le reutilizăm să păstrăm diverse condimente în bucătărie.

Clinica Nera: https://www.clinicanera.ro/

Sasca Română – drumeții prin peisajul carstic

Cascada Șușara – traseu revigorant prin pădure

Pensiunea Patru Anotimpuri – bun gust și calitate

DISCLAIMER: Informațiile și pozele prezentate aici sunt protejate de drepturile de autor. Se pot prelua maxim 500 de caractere, cu citarea și atribuirea sursei (link, tag, numele autorului etc). Preluarea și folosirea fără acordul autorului se supune rigorilor Legii 8 / 1996 privind drepturile de autor.

Lasă un răspuns