Arka Park Păltiniș – adrenalină cu familia la parcul de aventură
Arka-Park-Paltinis_Sibiu_lapasturistic-29

Arka Park Păltiniș – adrenalină cu familia la parcul de aventură

Arka Park Păltiniș este localizat Stațiunea Păltiniș, DJ. 106, Jud. Sibiu, la 24 km de orașul Sibiu, numit în 2021 European Best Destination.

Parcul de aventură este o locație cu multe activități antrenante, care pe mine m-au scos din confortul psihic. Este poziționat într-o frumoasă pădure de brad cu multă umbră și ciuperci parasol, chiar la drumul județean, nu îl puteți rata!

În perioada 13 Iunie – 13 Septembrie parcul este deschis zilnic în intervalul 10:00-18:00. Evident că am venit imediat după deschidere ca să nu prindem aglomerația, și a fost bine. Parcul este suficient de mare și generos încât nu te simți înghesuit.

La Arka Park Paltinis au diverse activități indoor/ outdoor. Se organizează cursuri de escaladă copii, programe pentru școli și grădinițe, teambuilding-uri, petreceri copii. Veniți echipați corespunzător, măcar cu papuci de munte, evitați teneșii și „adidașii”, blugii și hainele strâmte de oraș. Fiți deschiși la noi experiențe și nu vă aventurați fără instructor dacă considerați că nu faceți față! Alte detalii accesând site-ul lor aici.

Tarife: 55 lei pentru adulți (3 ore) inclusiv echipament de protecție. Și pentru fetiță am plătit 30 lei, fără echipament de protecție la castel.

Castelul din lemn

Castelul din lemn este pentru copii cu vârste între 3 și 7 ani, cu supravegherea adulților. Am văzut și copii mai mici curajoși ajutați de părinți. Freya aici și-a petrecut 2 ore de cățărat, tobogan, urcat și plimbat. Activitățile de tiroliană, cățărare etc. pentru copiii abia de la 5 ani+ sunt recomandate.

Adrenalină la înălțime

Soțul a avut și el parte de adrenalină. Eu am îndrăznit pe o tiroliană pentru începători. Dar revin eu în forță data viitoare.

Acel moment de wow din vârful muntelui când descoperi că: avem pasiunea călătoriile montane, active și educative, cu copilul. Fiecare familie poartă tricourile care îi reprezintă. Folosim același nume de alint „Schatzy”. Avem nume de familie nemțesc venit din partea soțului (chiar și la copil, ca Freya e întâlnit și în Germania des). Venim din același oraș. Lucrăm în același domeniu și pe aceeași stradă. Soții noștri au absolvit același liceu. Avem cunoștințe comune. Cazați la aceeași pensiune, Rafael.

Ce am mai experimentat prin zonă:

Aleea cu povești de la Arena Platoș Păltiniș – potecă tematică

Potecă tematică child-friendly – traseul spiridușului Clopoțel

Cu zâna la Castelul de Lut din Porumbacu de Sus

Transfăgărășan – între turismul de masă și turismul responsabil

DISCLAIMER: Informațiile și pozele prezentate aici sunt protejate de drepturile de autor. Se pot prelua maxim 500 de caractere, cu citarea și atribuirea sursei (link, tag, numele autorului etc). Preluarea și folosirea fără acordul autorului se supune rigorilor Legii 8 / 1996 privind drepturile de autor.

Lasă un răspuns