Cu zâna la Castelul de Lut din Porumbacu de Sus
Castelul-delut_Porumbacul-de-Sus_lapasturistic-6

Cu zâna la Castelul de Lut din Porumbacu de Sus

Castelul de Lut și mesajul de întâmpinare

„Bine ați venit! Castelul de Lut Valea Zânelor este un proiect privat ce își are începuturile în jurul zilei de 20 martie 2014, având la bază conceptul „Casă naturală de poveste”. Proiectul învăluie unitatea de cazare, Castelul de lut, în regim hotelier cu cele 10 camere (4 apartamente și 6 camere duble, având o capacitate de aproximativ 30 de locuri), restaurantul, suvenir-shop-ul, locurile de joacă pentru copii și multe alte activități făuritoare de poveste”. (mesaj de pe panoul vintage de la intrare)

Coborând la poalele Munților Făgăraș am ajuns pe Valea Porumbacului și am vizitat celebrul Castelul de Lut al Zânelor?‍♂️ , construit exclusiv cu materiale din natură, predominând lutul. ?Zânele nu au fost acasă, conform concluziei lui Freya care bătea pe la uși și nu a ieșit niciuna.

Pentru noi a fost cea mai scurtă experiență. Am mai reveni dar cu totul în alte condiții, interval orar și poate chiar anotimp. Aș vrea să simțim povestea, fără atâta zumzet uman împrejur.

Despre scurta vizită

?️Chiar dacă a fost an în plină pandemie, am găsit multă lume (ora 15:00), pavilion cu muzică live în curte, terasă, magazinul cu suveniruri, diferiți comercianți cu mâncare etc.

?️Locul de joacă din spatele castelului era închis!

?️Preț bilet: 5 lei de la 3 ani începând. Am parcat mașina în parcarea amenajată (5 lei/ora). Am stat 15 minute, poate în alte condiții am fi petrecut cu adevărat în maniera slow travel.

?Acces la râul Porumbacu. Nu am ajuns și la râu!

?️Restaurantul castelului, cu acoperiș din iarbă.

Despre Castelul de lut de pe Valea Zânelor puteți citi pe site-ul lor aici.

Ce am mai experimentat prin zonă:

Arka Park Păltiniș – adrenalină cu familia la parcul de aventură

Aleea cu povești de la Arena Platoș Păltiniș – potecă tematică

Potecă tematică child-friendly – traseul spiridușului Clopoțel

Transfăgărășan – între turismul de masă și turismul responsabil

Weekend prin Sibiu – Muzeul ASTRA – Zoo

Pensiunea Rafael – o frumoasă unitate de cazare din Păltiniș

DISCLAIMER: Informațiile și pozele prezentate aici sunt protejate de drepturile de autor. Se pot prelua maxim 500 de caractere, cu citarea și atribuirea sursei (link, tag, numele autorului etc). Preluarea și folosirea fără acordul autorului se supune rigorilor Legii 8 / 1996 privind drepturile de autor.

Lasă un răspuns