Cărți cu tematică de Paște – Învierea Domnului (copii 3 – 6 ani)

Cărți cu tematică de Paște – Învierea Domnului (copii 3 – 6 ani)

În acest articol adunăm cărțile cu tematică Pascală și cărți ce au diferite exerciții specifice, pe care le folosim cu fetița noastră (6 ani) încă de la 3 ani. Le folosim în perioada de pregătire sufletească! 📙Preferata mea cartea „Paștele – în poezii și tradiții românești„! Ce alte cărți de sărbătoare ne mai recomandați pentru copii?

Recomandăm și articolul Paște – tradiții, târguri, activități tematice cu copilul (Timișoara, Arad)

1. Poveste de Paște. Adaptată după Noul Testament

Cartea poate fi cumpărată de la Editura Libris, de exemplu!

2. Săptămâna Mare – Obiceiuri și Tradiții

Vă prezentăm cartea „Săptămâna Mare – obiceiuri și tradiții” din care pas cu pas vom realiza cu fetița activitățile tematice din ea. Noi am cumpărat-o în februarie din Jumbo, dar am găsit și pe net. Descrierea este preluată de pe site-ul nurio.ro.

”Carte de povești și colorat cu imagini mari și clare special concepute pentru începători. Cartea având o calitate grafică deosebită, fiind imprimată pe hârtie rezistentă potrivită pentru cei mici. De asemenea, aceștia vor găsi ajutătoare și modelele de colorat pentru fiecare figurina prezentată. ”

Cărticica cuprinde: Duminica Floriilor; Sfintele Paști; Proverbe despre Paște; Săptămâna Patimilor; Lunea Mare; Marțea Mare; Miercurea Mare; Rețeta de „Colac de Paște”; Joia Mare; Vinerea Mare; Sâmbăta Mare; Duminica PașteluiRebus Pascal.

3. Învierea Domnului

4. Ouăle de paște. Lumea copilăriei

Ouăle de paște este o poveste pentru copii scrisă de Daniela Radu și ilustrată de Șerban Andreescu. Face parte din colecția Lumea copilăriei.” Detalii pe Editura Libris.ro.

5. Paștele în poezii și tradiții românești

”Volum de poezii pentru copii și cele mai cunoscute obiceiuri și tradiții românești pascale.„ Detalii pe Editura Libris!

6. Cărți pentru lipit și colorat

a) Îndeletniciri cu Doamna Post

b) Lipim și colorăm Paște

7. Cărți despre iepurași și diverse activități

a) Surprizele Iepurașului de Paște

”Max și Mini sunt bucuroși să-l ajute pe tăticul lor, Iepurașul de Paște, să-și ascundă ouăle surpriză. Dar unde poți să pui atâtea ouă colorate? In tufișuri? Sub o pălărie veche? Voi unde le-ați ascunde? O povestioară despre ouăle colorate pe care le ascunde Iepurașul de Paște.” Detalii pe libris.ro.

b) Sărbătoarea Paștelui. Caută și găsește

”Imaginile bogat ilustrate ale acestei cărți integral cartonate îi invită pe copii pe un teren de joacă plin de culoare unde pot căuta și găsi o serie de obiecte specifice sărbătorii Paștelui sau din viața de zi cu zi, îmbogățindu-și în acest mod vocabularul și dezvoltându-și capacitatea de observare și memoria.” Detalii pe Librăria Delfin.ro.

c) 10 ouă pentru Iepurașul de Paște

”A venit primăvara și în ograda păsărilor e zarvă mare. Iepurașul de Paște va veni să ia ouăle pe care le-a comandat, dar lipsesc trei dintre ele. Oare ce e de făcut? Din fericire, Magica, Alma și Anemona au o idee grozavă! O poveste amuzantă, pe care cei mici o vor descoperi cu multă plăcere.” Detalii pe Editura Univers!

d) Iepurașul de Paște

”Caietul de față îți pune la dispoziție o sumedenie de idei originale cu ajutorul cărora poți crea ornamente minunate de primăvară: iepurași din hârtie, coșuleț de Paște și alte figurine din carton. În plus, mai găsești și exerciții care îți vor pune la încercare îndemânarea, precum și hârtie colorată și multe abțibilduri.” Detalii pe Cărturești.ro!

8. Cezarina Serban a realizat o serie de imagini sugestive/educative cu tematică Pascală.

Recomandăm și cărțile de pe blogul Laurei Frunză:

Cele mai frumoase cărţi de Paşti pentru copii

Din biblioteca lui Vlad – cărți de Paște pentru copii

Cărticele noi pentru cei mici cu tematică de primăvară și Paști – 2022

Lasă un răspuns