Cărți despre colectare selectivă deșeuri – reciclare
Carti-de-colectare-selectiva-deseuri_Eco-Club-Timisoara

Cărți despre colectare selectivă deșeuri – reciclare

În această rubrică vă prezentăm cărți din care învățăm despre cum se face colectare selectivă pe categorii de deșeuri și reciclarea corectă a lor! Trăim pe o planetă care suferă din cauza comportamentului iresponsabil al omului, dar și a lipsei educației ecologice pe segmentul de generare-colectare-reciclare deșeuri. Mai mult, respectarea principiului 4R: reducere – reparare – reutilizare – reciclare, devine obligatoriu. Despre proiectele noastre de mediu puteți citi pe pagina ECO CLUB Timișoara, click aici!

1. Ghid de colectare duală și selectivă a deșeurilor

Scopul conceperii a fost informarea cetățenilor cu privire la necesitatea și importanța colectării selective a deșeurilor generate în gospodărie. Distribuirea acestui ghid, în 2010, a reprezentat necesitatea de conștientizare a timișorenilor cu privire la adoptarea unui stil de viață responsabil față de mediu, și implicit de a face educație ecologică în cât mai multe gospodării din oraș.

A fost o premieră locală și națională la acea vreme. Realizat la inițiativa ECO CLUB Timișoara cu sprijinul partenerilor SC. Retim Ecologic Service SA, Primăria Municipiului Timișoara, Direcția de Mediu. Rezultate 2010-2020: peste 20.000 de distribuiri tipărite, disponibil și online. Disponibil online gratuit aici.

2. Intrebări și răspunsuri despre reciclare și deșeuri (Usborne)

Cărţi sunt cu clapete, foarte interactive. Cuprind informații despre cât de mult gunoi, deșeuri producem pe an? Cum putem să-l reciclăm? Şi mai ales cum am putea să producem mai puține deşeuri? Descoperă răspunsurile şi multe alte date despre reciclare în această carte fascinantă.

Descriere preluată și adaptată de pe site-ul Univers Enciclopedic, click aici!

3.Ursulețul reciclează

Autor: Alexandra Wadhwani

„Este un real progres
Și cu toții-au înțeles.
Important e să faci bine,
Erou poate fi oricine.
Natura e mai curată
Și planeta e salvată.
Iar întregul cartier,
Are acum atelier.
Reciclarea creativă
Este cea mai distractivă. „

Descriere preluată de pe site-ul Libris.ro, click aici!

Vom continua să completăm această rubrică de colectare selectivă deșeuri! Dacă aveți cărți pe care le folosiți în acest scop, scrieți-ne!

Poate te-ar interesa și:

11 cărți despre educație și explorare natură

Cărți despre recunoaștere floră-faună-fungi

Activități în natură pentru copii

Cărți despre colectare selectivă deșeuri – reciclare

8 activități cu copilul bazate pe artă tranzientă

Lasă un răspuns