Activități în natură pentru copii
WILD_Sasca-Romana_lapasturistic-6

Activități în natură pentru copii

Activități în natură pentru copii în natură, dorim să devină o rubrică de articole prin care să vă inspirăm să realizați propriile jocuri, activități cu ajutorul mediului înconjurător. De exemplu, călătoriile la munte, sunt un bun prilej de a exersa conceptul de Întreabă/ Investighează/ Învață/ Descoperă (Wonder, Investigate, Learn, Discover – WILD). Să nu vă imaginați că vă trebuie nu știu ce organizare/instrumente, este suficient să vă lăsați ghidați de potențialul naturii, și gata.

Vă activați curiozitatea, capacitatea de explorare, buna dispoziție și o luați la pas. Spunea cineva că atunci când ai copil devii extrem de atent la tot ce te înconjoară. Și cam așa este! Învățăm și descoperim multe datorită ei! Faceți ce vi se potrivește, din tot ce scriem noi aici, dar nu uitați să faceți cât mai multă.

Pe copil îl educă tot ce îl înconjoară: câmpul, pădurea, râul, marea, munţii, rândunelele, cucul. Faceţi tot posibilul ca şi copiii dumneavoastră să iubească tot ce-i înconjoară, pentru că fără dragostea faţă de natură şi animale, omul nu poate să simtă din plin, ceea ce numim, cu cel mai minunat dintre cuvinte – VIAŢA.” C. Mihăiescu

Puteți face mișcare fizică și relaxare psihică într-o manieră responsabilă și ecoturistică. Câteva activități în natură pentru copii experimentate de noi cu fetița de 3 ani:

  • Drumeții cu urcuș și coborâre. Atenție la încălțăminte!
  • Descoperirea florei și faunei prezente.
  • Admirarea peisajelor.
  • Găsirea și mâncarea de fructe ale pădurii.
  • Ciupercile sunt și ele o categorie foarte atractivă. Atenție la copiii mici, nu le lăsați să le atingă fără acordul vostru.
  • Identificarea arborilor prezenți.
  • Socializați cu oamenii locului. Ascultați-le povestea și chiar sfaturile de viață.

Mențineți vigilența ridicată și nu vă aventurați prin locuri care vă epuizează! În final scopul este procesul și nu rezultatul, în cantitate! Adunați experiențe, trăiri și nu doar poze!

Prietenii de la Kinder Trips au un articol fain cu 3 idei de activități cu elemente ale naturii, de făcut cu copiii.

Pozele de mai jos sunt realizate în Sasca Montană și Sasca Română, din Banatul Montan, jud. Caraș-Severin

Poate te-ar interesa și:

Cărți despre recunoaștere floră-faună-fungi

8 activități cu copilul bazate pe artă tranzientă

Cărți despre colectare selectivă deșeuri – reciclare

Micii detectivi ai naturii la căutat de ciuperci

11 cărți despre educație și explorare natură

Sasca Română – drumeții prin peisajul carstic

Cascada Șușara – traseu revigorant prin pădure

DISCLAIMER: Informațiile și pozele prezentate aici sunt protejate de drepturile de autor. Se pot prelua maxim 500 de caractere, cu citarea și atribuirea sursei (link, tag, numele autorului etc). Preluarea și folosirea fără acordul autorului se supune rigorilor Legii 8 / 1996 privind drepturile de autor.

Lasă un răspuns