Cărți despre recunoaștere floră-faună-fungi
Cascada-Bigar_Banatul-Montan_lapasturistic.ro-12-scaled

Cărți despre recunoaștere floră-faună-fungi

În această rubrică am adunat cărți despre recunoaștere floră, faună și fungi pe care le avem noi. Acestea sunt de fapt, enciclopedii, determinatoare și ghid, care ne sunt folositoare în explorarea și priceperea naturii! Toate descrierile de la poze sunt preluate și adaptate de pe diferite site-uri ale librăriilor, de unde le-am cumpărat!

1. Enciclopedia plantelor medicinale

Autori: Gerard Debuigne Francois Couplan

Cu Enciclopedia plantelor medicinale veți face o călătorie în care veți descoperi 100 de plante esențiale pentru sănătate și frumusețe. Învățați să le recunoașteți cu ajutorul unor planșe fotografice, care dezvăluie în detaliu părțile plantei.

Dacă mergeți singur la cules de plante sălbatice, veți găsi la sfârșitul cărții toate sfaturile necesare recoltării și păstrării lor, astfel încât să fiți un „culegător eco-responsabil„.

Veți descoperi istoria și beneficiile acestor ierburi, precum și explicații precise despre modul de preparare a unor remedii pentru afecțiuni mai mici sau mai mari.

Descriere preluată și adaptată de pe site-ul Librăriile Alexandria, click aici!

2. Determinator de plante și animale

Autori: Wilhelm Eisenreich, Alfred Handel, Ute E. Zimmer

În acest determinator sunt prezentate 900 de specii de animale și plante în 1350 de fotografii. Fiecare specie are până la 5 fotografii. Cu ajutorul sistemului de ghidare genial și al pictogramelor aferente fiecărei specii căutarea va fi rapidă și precisă. 

Acest tip de cărți despre recunoaștere floră, faună și fungi, este foarte bine să îl aveți cu voi în orice călătorie în natură. Determinatorul cuprinde informații cu privire la caracteristicile, distribuția, modul de viață, dezvoltarea, reproducerea și particularitățile speciilor cuprinse în determinator.

Anexele oferă informații suplimentare: imagini cu fructe, flori, insecte, larve de insecte, omizi ale fluturilor, pui de păsări și mamifere. 

Descriere preluată și adaptată de pe site-ul Editura Casa, click aici!

3. Ghidul culegătorului de ciuperci

Autori: Locsmándi Csaba – Vasas Gizella

Acest ghid conține prezentarea a 555 specii de ciuperci (371 cu
fotografii color) cu care ne putem întâlni în timpul drumețiilor
prin păduri și pe câmpuri.

Pictogramele atașate descrierii fiecărei specii în parte indică valoarea alimentară, mediul și perioada de apariție. O pictogramă specială semnalează speciile de ciuperci asemănătoare celei
descrise, direcționând cititorul spre paginile în care acestea sunt
menționate.

Descriere preluată și adaptată de pe site-ul Editura Casa, click aici!

4. Albumul exploratorului naturii

Autori: Caz Buckinkham, Andrea Pinnington

Este o carte simplu de utilizat, dar complexă prin multitudinea informațiilor oferite. Odată ce o vei fi citit, nicio excursie în aer liber nu-ți va mai părea la fel. Vei învăța să recunoști diferite plante și animale, vei afla lucruri inedite despre mediile lor de viață și despre relațiile care se stabilesc între ele.

Îți poți aduna din natură pene, crenguțe pietre și pune în album la paginile speciale pentru astfel de colecții!

Fiecare pagină va fi precum un nou pas, o nouă aventură, în căutarea unor lucruri pe cât de diverse, pe atât de fascinante: semințe, insecte, pene, cochilii, carapace și alge. Te vei deprinde să le admiri dar să le și protejezi.
Ilustrații si fotografii cum nu ai văzut până acum te vor însoți în călătoriile tale. Vei deveni un adevărat explorator al naturii!

Descriere preluată și adaptată de pe site-ul Libris.ro, click aici!

Poate te-ar interesa și:

Micii detectivi ai naturii la căutat de ciuperci

11 cărți despre educație și explorare natură

Cărți despre colectare selectivă deșeuri – reciclare

8 activități cu copilul bazate pe artă tranzientă

Activități în natură pentru copii

Lasă un răspuns