Pensiunea RARA din Păltiniș – locul unde atenția la detalii este remarcabilă

Pensiunea RARA din Păltiniș – locul unde atenția la detalii este remarcabilă

În august 2022, am avut prilejul să poposim, pentru trei zile, la Pensiunea RARA PĂLTINIȘ, fără a fi cazați. În august 2023 am revenit și ne-am cazat pentru 3 zile. Unitatea de cazare are 4 margarete, și aici am experimentat cazarea, mâncarea, locul de joacă (care se îmbina perfect cu dorințele noastre), și evident, interacțiunea cu personalul.

Stațiunea montană Păltiniș, jud. Sibiu, este una din favoritele noastre vara! Aer curat, aerosoli montani, mișcare, activități de conectare cu natura, drumeții prin pădurea de molid/brad etc.

Despre stațiunea Păltiniș

Păltiniș este stațiunea montană cea mai veche de pe teritoriul nostru (125 ani) numit azi România (1894) aflată la cea mai mare altitudine (1442 m). Poziționată la 32 km de Sibiu. Calitatea aerului pur din această staţiune o recomandă din plin în tratarea asteniilor, a surmenajului fizic şi intelectual, a anemiilor, a sechelelor pulmonare, precum şi a deficienţelor de creştere la copii.

A fost prima destinație aleasă de noi când am început călătoriile FAM la pas turistic în luna Mai 2019, când realmente ne-am dorit să evadăm în vârful muntelui (Freya 2 ani+ pe atunci).

Despre Pensiunea RARA

Pensiunea RARA este poziționată aproape de Arena Platoș (parc de agrement vara și iarna – schi), în proximitatea drumului principal.

Aprecieri și felicitări întregii echipe sub coordonarea domnului manager (care ne-a și servit la masă, într-o zi), care s-a văzut că este un profesionist, cu o evidentă grijă față de oaspeți. Mulțumim și doamnei, amabile și prompte, asistent manager, cu care am interacționat virtual! Totul la superlativ, sincer!

1. Cazare

Pensiunea RARA dispune de 12 camere spațioase, tare frumos amenajate și curate (din discuțiile cu oaspeți cazați aici am aflat asta). Au vedere spre pârtie/ munte/ deal. Pozele de mai jos sunt luate de pe siteul pensiunii.

Tarifele încep de la 380 lei/ cameră, în sezon, (cu MD inclus) și 320 lei/ cameră, în extrasezon. Verificați mereu pe site tarifele!

În august 2023 am fost cazați într-o cameră de la mansardă și ne-a plăcut tare mult pentru că am putut admira peisajul montan în diferite momente ale zilei.

De la balcon am admirat pe parcursul zilei peisajul minunat. Am citit, savurat un ceai, privit apusul și cerul înstelat.

2. Restaurant și terasă

Restaurantul cu meniu a-la-carte. Se deschide la ora 13:00 și te primește și dacă nu ești cazat aici. Mâncarea este extrem de delicioasă, și vine în porții generoase.

Pensiunea mai este recunoscută și pentru organizarea de evenimente pentru grupuri.

Am avut o experiență culinară la superlativ la pensiunea RARA.

Atenția la detalii se observă și din aranjarea/ coloristica preparatelor culinare în farfurie. Ei știu că prima dată se mănâncă cu ochii, și asta noi am apreciat enorm. Totul curat, mese curate etc.

Deserturile sunt delicioase și din nou, în porții mari.

Micul dejun a fost variat și îmbietor.

Terasa este spațioasă, cu mobilier de lemn. În proximitatea ei erau multe biciclete ce pot fi folosite de oaspeți.

3. Atenția lor la detalii este remarcabilă!

O găsești în decor, curățenie, ambient, interacțiunea cu oaspeții (”Preparatul a fost pe gustul dvs? Cum vi s-a părut? etc.”).

Pe masă, când deschizi meniul, la intrare, în hol, găsești mesaje/citate motivaționale (chiar și în cameră pe pereți), din care îți dai seama că cineva chiar are grijă și de starea ta de spirit/ chiar îi pasă.

  • ”Dacă consideri că m-am purtat necuviincios, te rog să îmi atragi atenția pentru a mă îndrepta!”
  • ”Un singur gând pozitiv dimineața, îți poate schimba întreaga zi”

4. Locul de joacă

Anul trecut au amenajat un loc de joacă care l-ar mulțumi și pe cel mai pretențios părinte. Foarte bine dotat, pentru diferite nivele de vârstă ale copilului. Noi, părinții cunoaștem importanța unui astfel de loc!!!

Amplasat strategic lângă terasă pentru ca să îi poți ușor supraveghea pe cei mici. Din grabă și neatenție, Freya a ratat o treaptă de la scară și a alunecat. Faptul că era tartan gros, pe jos, ia amortizat căderea.

4. Sacoșa călătoare „Spune NU plaselor din plastic!”- oferită în dar –

Gestul simbolic de apreciere pentru prestația personalului și pentru tot ceea ce reprezintă pensiunea. Abia la final am divulgat de ce oferim sacoșa, vroiam să vedem cu adevărat totul așa cum este, fără să influențăm!

Ce poți face în stațiunea Păltiniș, dar și în zonă/regiune (Porumbacu, Sibiu, Transfăgărășan, Cârța, Sighișoara) cu copilul, găsiți în arhivele noastre!

DISCLAIMER: Informațiile și pozele prezentate aici sunt protejate de drepturile de autor. Se pot prelua maxim 500 de caractere, cu citarea și atribuirea sursei (link, tag, numele autorului etc). Preluarea și folosirea fără acordul autorului se supune rigorilor Legii 8 / 1996 privind drepturile de autor.

Lasă un răspuns