Unde găsim zone cu lavandă aproape de Timișoara?

Unde găsim zone cu lavandă aproape de Timișoara?

În acest articol ne-am gândit să centralizăm informații cu privire la terenurile/ lanurile cu lavandă aproape de Timișoara (jud. Timiș, jud. Arad).

Anual, din a doua jumătate a lunii Iunie, perioada 15 iunie – 26 iunie, lavanda devine o atracție în sine, fie pentru poze (în decoruri tematice), fie pentru proprietățile terapeutice pe care le are.

RUGĂMINTE: Verificați, direct cu proprietarii locațiilor de mai jos (prin contactele de pe paginile lor de facebook), dacă își deschid porțile și în acest an, 2024!

Noi am enumerat 10 locații unde sunt culturi de lavandă deschise publicului spre vizitare! Dacă cunoașteți și altele, scrieți-ne pe facebook FAM la pas turistic!

  1. Parfum de lavandă, sat Rudna, com. Giulvăz, Timiș
  2. Casa Lavandei, sat Stamora Română, com. Sacoșu Turcesc, Timiș
  3. Lavandă Curcubeu, Utvin, Timiș
  4. Lavanda De La Țară, Fibiș, Timiș
  5. Lavandă de Margina, jud. Timiș
  6. Povestea Lavandei, Coșteiu, jud. Timiș
  7. Lavandă de Biled, jud. Timiș
  8. Parcul Copiilor, Timișoara
  9. Lavandair, sat Mailat, com. Vinga, jud. Arad
  10. Lavandă de Vinga, loc. Vinga, jud. Arad

Noi am experimentat, în 2022, „Levănțica fest”- Parfum de lavandă, din satul Rudna, și în 2023 Casa Lavander din Stamora Română, Timiș.

1. PARFUM DE LAVANDĂ, sat Rudna, com. Giulvăz, Timiș

💜 La aproape 1 oră de mers cu mașina din Timișoara, găsim pe câmp acest lan impresionant de lavandă în satul Rudna. Sunt marcaje „Levănțica fest” de la drumul satului până la lavandă. Noi am ajuns aici la ora 19:00 seara pe răcoare și pentru a vedea apusul din acest loc.

Levănțica fest

💜 Proprietarii, o familie de tineri ingineri agronomi, tare pasionați, amabili și ospitalieri, organizează anual „Levănțica fest” pentru cei care doresc să vină să petreacă timp în natură, să facă poze, să culeagă lavandă.

Festivalul Levănțica fest 2022- La apus! marca Parfum de lavandă, se ține, anual, în ultimele două weekenduri din luna Iunie, ora 10:00-22:00.

Trebuie verificat pe pagina lor de facebook în ce dată se anunță în fiecare an!

Ce am găsit și cumpărat?

💜 Un pavilion amenajat unde am găsit un spațiu de vânzare produse (ulei, săpun, perne, buchete de lavandă, coronițe etc.). Am cumpărat diferite produse, buchet de lavandă și o pernă cu levănțică!

💜 Pavilionul are amenajat și spații cu mese și bănci (pentru odihnă, umbră și servirea mesei). Poți cumpăra apă, băuturi răcoritoare și mâncare gătită la grătar.

💜 Amenajat un loc de parcare mare și bine marcat.

💜 Fiind în câmp atenție la încălțăminte (sigur vă veți „contopi” cu pământul 😁 praf). Eu am ales sandalele să fie treaba, treabă până la capăt. 😉

Cât costă intrarea?

💜10 lei intrare/adult (copii au accesul gratuit).

💜 30 lei pentru cules lavandă.

Decoruri prin lavandă

💜 Am numărat 7 decoruri unde poți face cele mai faine poze. Dacă vrei poate să ți se facă poze de către o persoană de acolo, contra cost.

💜 Decorurile sunt super integrate în lanul de lavandă, și ajutorul lor îți creezi amintiri memorabile. Noi am făcut sute de poze.

În loc de încheiere….

În stânga și dreapta lanului de lavandă am găsit floarea-soarelui și grâu. Prilej de a face poze și aici 🤭.

Rugăm să verificați pe pagina lor de facebook dacă, cei menționați mai jos, mai organizează vizite în lavandă, data etc.

2. Casa Lavandei, sat Stamora Română, com. Sacoșu Turcesc jud. Timiș

O altă locație cu lavandă aproape de Timișoara găsim în comuna Sacoșu Turcesc în satul Stamora Română, în grădina unor gazde primitoare. Am fost aici într-o duminică de 25 iunie 2023, printre reprize de ploaie.

Rugăm să urmăriți pe pagina lor de facebook Casa Lavandei anunțurile referitoare la datele și orele de vizită! Detalii: +40 724 604 767.

👉 Gazdele au fost amabile și tare ospitaliere. Felicitări pentru munca depusă și conceptul realizat!

💜💜💜 Impresii și informații succinte:

👉 Nu ne-am lăsat descurajați de ploaia torențială de vară, și am venit pregătiți!

👉 Am vrut o locație liniștită, să ne putem bucura natură de sunetele insectelor (albinuțe, bondari, molia colibri), și asta am găsit aici! Era și mult mai aproape de casă (20 min.).

!👉 De aici se pot cumpăra produse pe bază de lavandă, flori de lavandă, limonadă, cafea, covrigei, chec etc..

👉 Este amenajat și un spațiu de joacă pentru copiii mici, spații de odihnă (bănci).

👉 Printre rânduri era pusă folie, nu ne-am făcut probleme de noroi din cauza ploii abudente!

3. Lavandă Curcubeu Utvin, jud. Timiș

💜 Actualizare 26.05.2024 – În acest an NU își dechide porțile vizitatorilor.

💜 ”Doriți să vă culegeți propriul buchet de lavandă roz 💟? Sau albă🤍? Sau poate albastră💙?Vă așteptăm cu drag weekendul următor (18-19 iunie, 2022) să culegeți lavandă și să petreci momente de neuitat la Utvin (doar 1 km de Timișoara)! Copilașii se pot juca în locul special amenajat pentru ei. 🎈🥳Vă vom servi limonadă cu lavandă 🍹 sau mentă. Puteți face poze sau vă face Alina Florina Pele ședințe foto în lavandă la doar 100 lei/ședință. Pentru o mai bună organizare dați click pe eveniment, apoi bifați dacă doriți să veniți sau dacă sunteți interesați de eveniment pentru a vedea toate noutățile ( interested /going)!”

💜 Sursă text și detalii pe pagina lor de facebook Lavandă Curcubeu Utvin!

4. Lavanda De La ȚARĂ, Fibiș, jud. Timiș

Sărbătoarea lavandei: 17-18 iunie și 24-25 iunie 2023 în grădina cu Lavandă

”Vă invităm să ne bucurăm împreună și sezonul acesta de mireasma și de priveliștea minunată din Lavanda de la Țară. Hai și tu să îi cunoști pe oamenii care fac produse din lavanda prezenți în grădina noastră!”

📍Evenimentul are loc în comuna Fibiș, judetul Timiș. https://maps.google.com/?q=45.963154,21.421541.

Textul și pozele au fost preluate de pe pagina lor de facebook Lavanda De la ȚARĂ, Fibiș.

”Ai nevoie doar de o păturică confortabilă, și bineînțeles de cei dragi ție, alături. Avem și un stand de unde poți cumpăra apă, suc și mâncare. Experiența în grădina cu lavandă e unică și nu prea se poate descrie complet în cuvinte așa că te așteptăm să te convingi de frumusețea simplității în natură și de aerul curat de la țară.”

🐝”Albinele din lavanda sunt prietenoase, dar în cazul în care sunteți alergici e bine să fiți precauți. 📸Selfie-utile în lanul de lavandă sunt încă la modă ! Poți face poze atât cu telefonul cât și cu aparatul foto. ⛔️Este interzisă ruperea cu mâna a florilor de lavandă.”

”Nu se percepe taxa de intrare, condiția pentru vizitarea proprietății este achiziționarea individuală a unui buchet de lavandă /sticluță de ulei de lavanda de persoană.”

💚 ”Vă așteptăm cu drag la noi în grădina cu lavandă!”

Textul și pozele au fost preluate de pe pagina lor de facebook Lavanda De la ȚARĂ, Fibiș.

5. Lavandă de Margina, jud. Timiș

Se găsește în satul Zorani, com. Margina, jud. Timiș. La aprox. o oră față de Timișoara pe autostradă!

Pentru alte detalii organizatorice rugăm să se acceseze pagina lor de facebook Lavandă de Margina, jud. Timiș!

6. Povestea Lavandei, Coșteiu, jud. Timiș

Pentru a vă face o idee, lăsăm un anunț de pe pagina lor de facebook Povestea Lavandei, anul 2022. Probabil se va merge pe același concept și anul acesta. Verificați înainte pe pagina lor de facebook sau la nr. 0721191170!

”Tu ce faci duminică şi luni? Hai cu noi în lan! Povestea Lavandei vă invită duminică, 12 iunie şi luni 13 iunie, ora 10:00 – 19:00, la o zi de relache, direct în lanul de levănţică. Te aşteptăm cu băuturi răcoritoare şi snack-uri, leagăne, photo corner, loc de joacă pentru cei mici, hamace pentru mămici şi 2 hectare de lavandă.”

”Vino şi tu la o sedință foto parfumată, direct în lan. Intrarea este liberă, dar pentru a susține amenajarea parcului nostru, ne-am bucura să achiziționaţi de la noi buchețele parfumate de lavanda. Ținută lejeră obligatorie 😉, şăpcuţă şi ochelari de soare, încălțăminte sport închisă şi zâmbetul pe buze!

Cum ajungi aici?

”Pentru a ajunge în lan, sus pe deal, urmăreşte indicatoarele mov cu Povestea Lavandei din Comuna Costeiu, jud Timis. La intrarea în Comuna Coşteiu, dinspre Lugoj, de pe strada principală, str. Rozelor, la 50 de m de sensul giratoriu faceți prima la dreapta (imediat după cimitir), drumul se curbează înspre stânga (str Bujorilor), tineţi drept înainte mai vreo 200 m apoi faceti prima stradă la dreapta (se trece calea ferată), drumul se bifurcă şi tineți dreapta pe str. Iasomiei mai vreo 300 de metri pana la capatul drumului asfaltat. (str Iasomiei, nr 156). Urmați apoi drept înainte, aprox 1,5km drumul construit din piatră, str. Lavandei, urcând dealul pâna ajungeți la capătul drumului la casuța albă de pe deal.”

7. Lavandă de Biled

O altă plantație cu lavandă aproape de Timișoara se găsește în localitatea Biled, jud. Timiș.

O afacere de familie cu Lavandula Angustifolia Sevastopolis pe care o puteți admira în luna iunie. Detalii despre data și orar de vizitare la nr. +40 744 751 939 sau pe pagina lor de facebook Lavandă de Biled!

8. Parcul Copiilor din Timișoara

Pe aleile din Parcul Copiilor din Timișoara (stanga cum se intră) se găsesc buchete de lavandă plantată! Aici am admirat activitatea albinuțelor și ne-am bucurat de parfumul lavandei!

9. Lavandair, jud. ARAD

O altă plantație cu lavandă aproape de Timișoara găsim în satul Mailat, com. Vinga, jud. Arad.

Urmăriți pagina de facebook Lavandair pentru a știi când se organizează vizite sau la nr. +40 770 247 641!

10. Lavandă de Vinga, jud. ARAD

O superbă locație cu lavandă aproape de Timișoara este tot în localitatea Vinga, jud. Arad.

Pe pagina lor de facebook Lavanda de Vinga, puteți urmări când se anunță deschiderea sezonului de vizitare și chiar a sărbătorii Zilele Lavandei de Vinga Editia a III-a, 2022, care sigur va avea ediția a IV-a 2023.

Recomandăm și:

Florile de VARĂ și insectele: caută, observă și recunoaște-le prin natură

VARĂ: Activități cu elemente din natură (copii 3 – 7 ani)

Activități în natură pentru copii

DISCLAIMER: Informațiile și pozele prezentate aici sunt protejate de drepturile de autor. Se pot prelua maxim 500 de caractere, cu citarea și atribuirea sursei (link, tag, numele autorului etc). Preluarea și folosirea fără acordul autorului se supune rigorilor Legii 8 / 1996 privind drepturile de autor.

Lasă un răspuns