În ultimul weekend canicular de la câmpie (iunie 2024), am decis să venim la răcoarea de la poalele munților Cindrel, deoarece ne-au atras cele două piscine (interioară/ exterioară) de la pensiunea 1 Mai, și evident, poziționarea ei, într-un frumos cadru natural, pe Valea Ștezii, aproape de drum.
Pensiunea 1 Mai este amplasată pe raza localității Rășinari, din Mărginimea Sibiului, la 16 km de Sibiu (jud. Sibiu) și 15 km de stațiunea montană Păltiniș, și a fost prima, din microregiune, care a avut piscină încă din anul 1992.
Traseul nostru: Timișoara (jud. Timiș) – Pensiunea 1 Mai (cazare) – vizită com. Rășinari (jud. SB) – urcare în stațiunea montană Păltiniș (jud. SB).
Recomandăm articolul ”Păltiniș – o destinație turistică montană pentru întreaga familie” și articolul ”Weekend prin Rǎşinari, revedere cu oameni dragi și brandul dinMărginime” în care am descris experiențele noastre.
Conform site www.pensiunea-mai.ro, unitatea de cazare dispune de două corpuri de clădire destinate oaspeților:
a) Pensiunea Mai – cu spații de cazare clasificate la 5 margarete, cu 22 locuri în 10 camere duble și un apartament. Tarifele încep de la 160 euro/ noapte în funcție de tipul camerei și au mic dejun inclus.
Patul suplimentar pentru copil: 180 lei/ noapte.
Acestea sunt tarifele din iunie 2024. Verificați mereu pe site la prin telefon tarifele actualizate. Tel: +40 269 557 269 sau +40 757 724 027/ info@pensiunea-mai.ro. Se acceptă plata cu carduri de vacanță.
Pont: pe Booking am văzut că sunt adeseori la această unitate de cazare reduceri la tarifele practicate care pot începe de la 370 lei/ noapte de cazare, dacă rezervarea se face de pe mobil/ aplicație.
b) Cabana Mai – clasificată la 3 stele cu 34 locuri în 17 camere standard. Tarifele încep de la 400 lei/ noapte de cazare în funcție de tipul camerei, și au micul dejun inclus.
Piscină interioară / exterioară, centru SPA
Piscină exterioarǎ la care au acces și oaspeții dar și alți clienți “walk-in” (care vin fără a fi cazați). Aceștia din urmă plătesc un tarif de 60 lei (piscina exterioară și șezlong) și 80 lei acces la ambele piscine (inclusiv șezlong).
Spațiul este generos, șezlonguri, seara piscina/ curtea sunt iluminate frumos. Piscina funcționează fără salvamar de serviciu.
Piscina interioară este parte din centrul SPA pe care îl deține pensiunea înspre pădure. Apa este încălzitǎ. Orar: 10:30 – 21:30. Serviciile de saună (50 lei/ pers.) și masaj se oferă la cerere și se plătesc.
Restaurant, terasă, păstrăvărie proprie
Pensiunea dispune de un restaurant cu o capacitate de 65 locuri. Ne-au plăcut preparatele culinare și porțiile. Prețurile le-am perceput ca fiind potrivite pentru raportul cantitate/ calitate/ preț.
Terasa este acoperită și are o capacitate de 50 locuri. Este frumos amenajată și iluminată seara. Amplasată chiar de-a lungul piscinii exterioare. Ne-a plăcut mult! Păstrăvărie proprie. Noi nu am mâncat păstrăv, nu avem feedback.
Loc de joacă pentru copii
Loc de joacă este în spate clădirii spre pădure. Dotat minimalist cu leagăne, tobogan și trambulină. De data aceasta nu prea l-a folosit Freya, deoarece a preferat bălăceala la piscină.
Experiență mai puțin plăcută în cameră
Scriind de Booking, tot aici am văzut și un scor de 7,3 la Raport Calitate – Preț unde și noi subscriem, deoarece sunt imperfecțiuni care trebuie puse la punct.
De exemplu, noi chiar am solicitat schimbarea camerei rezervate din cauza anumitor stricăciuni sesizate și a mirosului nepotrivit (care venea din baie). Personalul a fost amabil și a înțeles nevoia schimbării camerei (oferindu-ne un upgrade de cameră), dar și a remedierii, în viitorul apropiat, a aspectelor sesizate.
Pe cale de consecință, din cele 3 nopți de cazare am decis să stăm doar 2 nopți. Per ansamblu, interacțiunea cu personalul a fost plăcută. Aprecieri doamnei cameriste și domnului de la Recepție pentru promptitudine și înțelegere.
Săli de conferință
”Pensiunea dispune de 2 săli de conferință a căror capacitate este de 60 și 15 locuri. Acestea sunt dotate cu videoproiector, ecran proiectie, flipchart, internet wireless, aer condiționat.”
Recomandăm:
Păltiniș – o destinație turistică montană pentru întreaga familie
Arka Park Păltiniș – adrenalină cu familia la parcul de aventură
Aleea cu povești de la Arena Platoș Păltiniș – potecă tematică
Transfăgărășan – între turismul de masă și turismul responsabil
Weekend prin Sibiu – Muzeul ASTRA – Zoo
Povestea Calendarului – parc tematic unic în România
DISCLAIMER: Informațiile și pozele prezentate aici sunt protejate de drepturile de autor. Se pot prelua maxim 500 de caractere, cu citarea și atribuirea sursei (link, tag, numele autorului etc). Preluarea și folosirea fără acordul autorului se supune rigorilor Legii 8 / 1996 privind drepturile de autor.