Plimbare cu tramvaiul turistic ”TramTur” prin Timișoara

Plimbare cu tramvaiul turistic ”TramTur” prin Timișoara

În Timișoara, orașul Capitală Europeană a Culturii 2023, găsești, tramvaiul turistic care te plimbă pe urmele istoriei, și din care poți observa peste 30 de obiective turistice antropice (clădiri de patrimoniu, piețe, canalul Bega etc.) și naturale (parcuri).

Descriem, mai jos, o idee de activitate, experimentată în familie, din categoria ”Ce poți face cu copilul prin Timișoara (Orașul Premierelor)?

Scurt istoric

🚋🚋 Știați că orașul de pe Bega este primul oraș ce a folosit tramvaiul tras de cai de pe actualul teritoriu al României? Încă o dovadă care susține renumele de ”Orașul Premierelor”.

🚋🚋🚋 Tramvaiul a ieșit pe traseu pe data de 8 iulie 1869 (153 de ani).

🚋🚋🚋🚋 „Vagoanele erau de fabricaţie austriacă, iluminatul se făcea cu lămpi pe gaz, iar parcul număra 15 perechi de cai, cinci vagoane dintre care trei erau rezerve.” Sursa: adevărul.ro

Ziua Familiei

Noi am fost pentru prima dată cu TramTur chiar de Ziua Familiei, 15 Mai 2022, alături de prietenii noștri, și evident, de fetele noastre călătoare, Freya și Ariana.

Care este stația de unde se ia tramvaiul?

Tramvaiul turistic îl găsiți în Piața Libertății, în centru, în proximitatea statuii Sf. Ioan Nepomuk.

În ce zi și la ce oră circulă tramvaiul?

Doar duminică, începând cu ora 12:00 – 18:00. Când am fost noi (Mai 2022), eram 6 adulți și Freya cu Ariana.

De urmărit și pagina de facebook a TramTur pentru orice modificare de orar sau zile de circulație!

Cât costă un bilet?

Costă 15 lei/adult, 5 lei pentru copii cu vârsta între 7 și 14 ani, iar copii sub 7 ani au gratuit.

Se cumpără din tramvai (cash/card/prin sms la 7442 cu text ”trama” – pentru adult, și cu textul ”tramc” – pentru copil).

Durata călătoriei:

Plimbarea durează cam o oră. Pleacă din oră-n oră, din Piața Libertății. Mențiune – tramvaiul nu oprește la nicio stație, și nici nu poți coborî din el, decât la stația finală a circuitului!

Ghidul audio

În tramvai găsiți și un Ghid audio în limba română și engleză.

Care este traseul tramvaiului?

Călătoria se face pe linia tramvaiului 6, linie pe care se găsesc multe obiective turistice importante. Câteva dintre ele am expus mai jos!

Parcul Central, Biserica Piaristă, Catedrala Mitropolitană, Piața Maria, Piața Nicolae Bălcescu, Abatorul (în ruină), Fabrica de Bere, Piața Traian, Sinagoga din Fabric, Parcul Poporului, Băile Neptun, Podul Decebal, Palatul Administrativ, Ceasul cu Flori, Piața Sfântu Gheorghe, Piața Libertății.

Era cald…

Noi am fost cu tramvaiul în Mai 2022 și interiorul tramvaiului era climatizat, dar nu „făcea față” temperaturii de afară. Chiar am și făcut observația vatmanului „este foarte cald în interior”, noroc că traseul este pe la umbră în mare parte.

În loc de încheiere

Lăsăm o informație de pe pagina de Facebook referitoare la evenimente ce se pot organiza în tramvaiul turistic.

”Tram Tur este un vagon german amenajat în interior pentru a putea găzdui întâlniri de afaceri sau petreceri tematice în timp ce traversează zona istorică a Timișoarei. Tramvaiul se închiriază cu toate dotările: mobilier, mini-bar, sonorizare, wi-fi, toaletă, vitrine frigorifice. Personalul însoțitor și vatmanul se vor îngriji de toate aspectele evenimentului pentru ca dumneavoastră să vă bucurați de o altfel de călătorie. Pentru închiriere și detalii legate de organizare ne puteți contacta pe tramtur@stpt.ro”

Recomandăm și articolele de mai jos!

Cu vaporetto, pe canalul Bega, din Timișoara

Schimbul de gardă” în Timișoara – spectacol istoric, duminical, în aer liber

Plimbare printre magnolii, cireși japonezi și lalele – traseu tematic floral prin Timișoara

PRIMĂVARĂ: 20 de activități cu resurse din natură și materiale reutilizate (copii 3 – 7 ani)

Paște – tradiții, târguri, activități tematice cu copilul (Timișoara, Arad)

Cărți cu tematică de Paște – Învierea Domnului (copii 3 – 6 ani)

Florile de PRIMĂVARĂ: caută, observă și recunoaște-le!

Florile de VARĂ și insectele: caută, observă și recunoaște-le prin natură

DISCLAIMER: Informațiile și pozele prezentate aici sunt protejate de drepturile de autor. Se pot prelua maxim 500 de caractere, cu citarea și atribuirea sursei (link, tag, numele autorului etc). Preluarea și folosirea fără acordul autorului se supune rigorilor Legii 8 / 1996 privind drepturile de autor.

Lasă un răspuns