Pensiunea Baciu Toplița – cazare, echitație, sanie bob, plimbări cu trăsura, tubing

Pensiunea Baciu Toplița – cazare, echitație, sanie bob, plimbări cu trăsura, tubing

Circuitul nostru, de 7 zile (august 2024), prin județul Harghita (Ținutul Secuiesc) cu plecare din Timișoara: Târgul Mureș (pe autostradă) – Toplița (cazare Pensiunea Baciu) – Borsec (vizită) – Bilbor (vizită, prânz la Punctul Gastronomic Local Casa VLC) – Miercurea Ciuc (cazare) – Odorheiul Secuiesc (vizită) – Lupeni (vizită) – Corund (vizită) – Praid (cazare) – Sovata – Târgul Mureș pe autostradă până la Timișoara.

”Family – friendly” (prietenos cu familia) este eticheta pe care am observat-o în multe locații din jud. Harghita. Asta înseamnă că sunt foarte preocupați și de familii cu copii, activități educative etc.

Bine ați venit în Toplița, destinația anului 2022 la categoria localități turistice! O zonă montană atractivă cu mult potențial și activități pentru tot timpului anului. Merită să vizitezi Toplița, jud. Harghita.

Pensiunea Baciu Toplița

Primul popas, din circuitul turistic prin jud. Harghita (Ținutul Secuiesc), a fost de 3 nopți în Toplița la Pensiunea Baciu Toplita***. Am văzut-o prima dată într-o emisiune TV ROventura Kanal D și ne-a atras foarte mult poziționarea sa pe deal (cu belvedere spre oraș) și faptul că dispune de cea mai lungă pistă de bob din România – Alpine Coaster Toplita, ce se folosește și pe soare și pe ploaie/ ninsoare.

Sursă poză: www.pensiuneabaciu.ro

Este poziționată sus pe un deal frumos de unde se vede o panoramă minunată spre orașul Toplița.

Punct de belvedere vara și spațiu de închiriat echipamente schi/ snowboard iarna

Camere și tarife

Pensiunea dispune de 4 camere de tipul single, twin, dublǎ și triplǎ. La cerere se pot asigura paturi pliante.

Noi am fost cazați în corpul de clădire de lângă terenul de sport. Am găsit spațiul de cazare curat, bine dotat. Ne-a încântat mult și amabilitatea doamnei recepționer!

Tarifele pornesc de la 250 lei, fără mic dejun, cameră single până la 390 cameră triplă cu mic dejun (varianta aleasă de noi). Se oferă și reducere: 3 nopți: 6%/ 4 nopți: 9%/ 5 nopți: 12%. Pentru tarife precise, vezi site! Se acceptă plata cu, carduri de vacanță.

Restaurant și terasă

Restaurantul dispune de 90 locuri în interior, iar terasa dispune de 40 locuri. Ne-a plăcut mâncarea și porțile le-am perceput ca fiind suficient de mari și sățioase. Interacțiunea cu personalul a fost una foarte plăcută, tinerele ospătare sunt politicoase, serviabile și prompte.

Pensiunea mai deține și o sală pentru evenimente.

Tabere pentru copii

Locația permite și organizarea de tabere pentru copii. Noi chiar am întâlnit un grup minunat de preșcolari, alături de doamna directoare, doamnele educatoare și doamnele îngrijitoare din Bacău, oaspeți fideli ai pensiunii (iarna organizează tabără de schi).

Le salutăm pe această cale și le felicităm pentru dedicarea și frumoasele activități desfășurate cu și pentru cei mici, la care s-a mai implicat și Freya.

Tot domeniul pensiunii este foarte bine întreținut, personalul amabil și ospitalier.

Loc de joacă, teren de sport

În curte este amenajat un loc de joacă pentru copii, rustic din lemn. Fix lângă el este un teren de sport multifuncțional (tenis, badminton, fotbal).

Focus pe frumusețea naturii

Pozele de tipul “focus pe frumusețea naturii” sunt deja obișnuite în călătoriile noastre, și ne alocăm mereu timp pentru a le face și a fi recunoscători!

Luăm la pas curtea / aleile pensiunii și admirăm/ ne bucurăm de frumusețea florilor și a naturii înconjurătoare (ciripitul păsărilor, mirosul umezelii dată de roua dimineții, ceața, razele soarelui etc.).

Am găsit mulți trandafiri de diferite culori și cu miros plăcut! Lavanda şi crǎițele sunt și ele prezente și tare frumoase!

Cartea călătoare: “Grǎdina secretǎ” de Frances Hodgson Burnett. Este recomandată și pentru copii/ adulți mi-a plăcut mult printre care și mesajul ei: ”liniștea sufletească și sănătatea trebuie cultivate precum florile unei grădini îngrijite cu dragoste.”

Freya a citit din cartea Zglobiuț, primită la absolvirea clasei pregătitoare (7 ani, 2024).

Pârtii de schi

Pensiunea este potrivită și pentru iarnă deoarece are 3 pârtii de schi: una de dificultate medie şi două de dificultate uşoară, a căror lungime totală este de 2.5km. Pe site se găsesc informații despre program, schi, snowboard, echipament, tarife. Pe pagina de facebook Pârtia Toplița se pot vizualiza și poze.

Centrul de Echitație

Iubitorii de cai sau/și curioşii, dornicii de experiențe noi, pot exersa/ învǎța la Centrul de Echitație tainele călăriei. Această activitate este una dintre formele turismului ecvestru și a turismului experiențial.

Aici găsiți 16 cai “toți educați în manej și adaptați plimbărilor cǎlare în naturǎ” adăpostiți într-un grajd frumos și bine îngrijit.

Freya și-a dorit să încerce această experiență, ca atare am dat și noi adulții curs dorinței ei și am încercat și noi.

Sincer ea s-a descurcat mult mai bine decât noi, inclusiv a cerut calul la trap după 10 min..

Freya și Marius au călărit pe iapa Mura, iar eu, Andreia, pe iapa Steluța (mama lui Mura). Mulțumim domnului Daniel pentru răbdare, fermitate, încurajare și atmosferă plăcută creatǎ.

Se poate realiza pe tot parcursul anului deoarece au și o clădire unde poți călări chiar dacă afară plouă, ninge.

Program: Sărbători – Zile libere legale: 10:00 – 17:00/ Luni – Vineri : 10:00 – 15:00/ Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 17:00. Programări la numărul de telefon: 0745360280.

Tarife: Lecții manej: 100 lei/ 45 min. Plimbări călare: 120 lei/ 60 min.

Plimbări călare cai Arabi 150 ron la 5 şedinţe de 60 de minute – 1 şedinţa gratis). Plimbări călare grup: 100 lei/ 60 de minute). Plimbări călare cai Arabi 120 ron/pers la grupuri de 2-6 pers.

Plimbare cu trăsura

O altă activitate pe care o poți face la Pensiunea Baciu plimbarea cu trăsura (fie prin pădure, fie pe drumul de lângă pensiune) trasă de cei doi armăsari Nero și Cezar, alături de domnul vizitiu Baciu, proprietarul acestor investiții atractive pentru familiile cu copii.

După o pregătirea cailor am pornit la drum…

A fost o bucurie și o încântare să cunoaștem omul din spatele investiției, prin interacțiunea avută pe durata plimbării. Jos pălăria!

Program: nouă ni s-a spus cǎ pe timp de vară, când este foarte cald, și deoarece caii sunt negri, plimbările încep de la 18:00. Trebuie verificată ora când faceți rezervare la recepție/ telefonic.

Tarif: 200 lei/ 45 de minute, max. 4 persoane. Programări la numărul de telefon 0745 360 280.

Plimbare cu Bruno

Plimbare călare pe poneiul Bruno (2010). Încă o activitate, pentru copii, pe care o poți face la Pensiunea Baciu.

Program: Sărbători – Zile libere legale: 10:00 – 17:00/ Luni – Vineri : 10:00 – 15:00/ Sâmbătă – Duminică : 10:00 – 17:00. Programări la numărul de telefon 0745 360 280. Tarif: 30 lei/ 10 min.

Alpine Coaster Toplita

Să folosești Alpine Coaster Toplita – încă cea mai lungă și modernă pistă de bob din România. Este o atracție turistică în sine. Este o investiție făcută tot de proprietarii pensiunii Baciu.

Program: Sărbători – Zile libere legale: 09:00 – 20:00/ Luni – Vineri : 09:00 – 20:00/ Sâmbătă – Duminică : 09:00 – 20:00.

Informații: o plimbare cu sania rapidǎ costă 30 lei/ tura, vârsta >14 ani, 25 lei/ tura, vârsta <14 ani. Copiii între 3-8 ani trebuie însoțiți de un adult.

Se poate folosi și dacă e soare și dacă ninge/ plouă (decent evident, nu furtună). Noi chiar am mers și când a plouat. Se poate observa în poze că este atașat un ecran de protecție în față. La urcarea pe sanie ți se face un scurt instructaj, ți se asigură centurile etc..

Traseul îți oferă și un peisaj frumos și chiar panoramic (spre Toplița). Se întinde de-a lungul pădurii putând admira molizii etc.

Orice obiect pierdut pe traseu, se va recupera la finalul programului. Ideal este să nu țineți la voi lucruri care se pot pierde etc. Poate atinge 45 km/ oră, aproape 2 km și ca timp vreo 3-5 min. coborârea (depinde cu ce viteză cobori) și urcarea durează cam 4-5 min. (sanie e trasă automat, tu doar stai).

La un moment dat pe traseu ți se face automat o poză, pe care la final, opțional, o poți lista (clasic, pt breloc, magnet etc). Prețul ei este de 20 lei și o primești și pe cod QR să o poți descărca.

Ultima parte din traseu sania va fi trasă automat în sus și se poate admira liniștit natura (face poze) după tura de viteză și adrenalinǎ.

Are terasă și un butic de unde poți cumpăra apă, suc, înghețată etc. Se mănâncă foarte bine la restaurantul pensiunii Baciu la câțiva metrii mai jos (este indicator spre el).

Tubing

Și tot la Alpine Coaster Toplita am mai experimentat și tubing-ul. Este o pârtie amenajată pe care alunecă o bărcuță gonflabilă. Tarif: 20 lei/ copil și 25 lei/ adult. Durează câteva secunde coborârea.

Ce am mai făcut/ vizitat prin Toplița?

Cascada cu apă mezotermalǎ din Toplița

Mai mult cu verdeață decât cu apǎ, așa am găsit cascada cu apă mezotermalǎ din Toplița (frumoasă și unică în țară). La ce temperaturi ridicate au fost anul acesta nu este de mirare. O găsiți pe str. Cascadei chiar la drum, nu aveți cum să o ratați (chiar la semafor este un panou cu mențiunea 600 m până la ea).

Câteva informații de pe site-ul Visit Harghita: monument al naturii, arie protejată de interes național și rezervație naturală de tip biologic și peisagistic. Suprafața totală a rezervației este de 0,5 hectare. Apa cascadei ajunge la o temperatură de 27 de grade și este foarte bogată în calciu. Cascada este alimentată de izvoarele stațiunii Bradul.

Caracteristică unică: apa cascadei îngheață foarte rar sau chiar deloc, păstrându-și temperatura caldă chiar și în mijlocul iernii. În iarna anului 2014, când în regiune s-au înregistrat -29 de grade Celsius, cascada a înghețat.

Am mers la piscină și relaxare la Baile Banffy Toplita – Centru Wellness

La munte centrele de wellness sunt importante mai ales pentru doritorii/ iubitorii de relaxare prin apă, SPA, jacuzzi, saună, masaj etc.


Noi am ales Baile Banffy Toplita – Centru Wellness (jud. HR) chiar în ziua cu ploaie, ca atare a fost perfect. La câteva minute (5-7 min. cu mașina) fațǎ Pensiunea Baciu unde am fost cazați. Centrul are două bazine de înot cu apă încălzită (aprox. 30 grade), unul acoperit de 400 mp și unul descoperit de 220 mp, care este folosit pe timp de vară.

Tot aici se mai găsește zona de recepție, camera de sare, masaj, saună umedă și uscată, jacuzzi (37 grade Celsius), sală de mese, șezlonguri, zona de vestiare, de dușuri etc.

Program: Luni: închis, Marți – Vineri: 11:00 – 21:00. Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 21:00.

Tarife: Adulți: 30 lei/ Luni -Vineri, 50 lei/ Sâmbătă – Duminică. Copii: 25 lei/ Luni -Vineri, 30 lei/ Sâmbătă – Duminică.

DISCLAIMER: Informațiile și pozele prezentate aici sunt protejate de drepturile de autor. Se pot prelua maxim 500 de caractere, cu citarea și atribuirea sursei (link, tag, numele autorului etc). Preluarea și folosirea fără acordul autorului se supune rigorilor Legii 8 / 1996 privind drepturile de autor.

Recomandăm:

Păltiniș – o destinație turistică montană pentru întreaga familie

Arka Park Păltiniș – adrenalină cu familia la parcul de aventură

Aleea cu povești de la Arena Platoș Păltiniș – potecă tematică

Weekend prin Rǎşinari, revedere cu oameni dragi și brandul dinMărginime

Transfăgărășan – între turismul de masă și turismul responsabil

Weekend prin Sibiu – Muzeul ASTRA – Zoo

Povestea Calendarului – parc tematic unic în România

Lasă un răspuns